La -hieronta

Tiibetiläisten hoitomenetelmien joukosta löytyy ainutkertainen  hieronta jonka tarkoitus on vahvistaa kehon suojaenergiaa jonka nimi tiibetiksi on La. Tämä on miellyttävä ja kevyt energiahieronta joka antaa voimaa ja energiaa keholle, selkeyttä ja tasapainoa mielelle, hyvää väriä kasvoille ja kykyä nauttimaan seksuaalisuudesta. La hieronnassa käytetään öljyn levittämistä tiettyille pisteille, visualisaatiota ja ääntä.
la-energy
Mikä on La?

La (tiib. bLa) – on sisäinen suojeleva energia joka kiertää kehossamme kuun kierron mukaan, eli joka päivä se siirtyy uuteen kohtaan kehossa.

1800-luvun suuren Mestarin Ju Mipamin tekstistä löytyy maininta La-energiasta ja erityisestä hieronnasta joka sekä vahvistaa La-energiaa, että lisää seksuaalista voimaa ja ihmisen emotionaalista aspektia.

  • La-hieronta on siis erityinen hieronta joka vahvistaa tätä energiaa. 

Missä on ongelma?

Kehomme La-energia voi olla vahingoittunut ja jopa osittain kadotettu. Kokonaan kadotettu La tarkoittaa käytännössä kuolemaa. Kovakourainen hieronta tai muut liian voimakaat hoidot, traumat ja onnettomuudet, niiden kehon osien vahingoittuminen joissa La-sijaitsee sillä hetkellä, vääriin pisteisiin tehty verenpäästö, akupunktio tai moksa, voimakas stressi tai muut mentaalitason häiriöt voivat olla syynä La-energian vahingoittumiselle tai karkaamiselle.

Silloin kun trauma osuu kehon pisteeseen jossa La sijaitsee siinä päivänä kun vahinko on sattunut, koko keho kärsii, se voi olla jopa hengenvaarallista ihmiselle. Juuri tästä syystä kunye hieronnan aikana käytetään punaista lankaa nimettomiin sormiin ja varpaisiin – punainen lanka sulkee hienot kanavat jossa La kiertää eikä se siten karkaa kehosta.

Kun La-energia katoaa kehosta ihmisestä tulee väsynyt, veltto, huolestunut, hermostunut, surullinen. Hänellä voi olla harmahtava kasvojen väri, muisti menettää selkeyden.

схема движения энергии Ла в теле из Атласа Тибетской Медицины

Mitä tehdä?

Oikein suoritettu La-hieronta auttaa palauttamaan osittain kadonnutta La-energiaa. 

Merkillistä on se, että koko kehon La-hieronta voidaan tehdä yleensä vain kaksi kertaa kuukaudessa: täyden kuun ja uuden kuun päivinä. Muina päivinä tehdään osittaista La-hierontaa sen mukaan missä La sijaitsee kunakin kuun päivänä.

La-energian kiertosyklejä on tärkeä tietää myös siitä syystä että voi välttää karkeita ja voimakkaita menetelmiä tiettyinä päivinä tietyissä kehon osissa. Esimerkiksi jos me tiedämme, että tänään tässä pisteessä sijaitsee La me emme tee tuohon kohtaan moksausta, akupunktiota, tms.